Piru olkapäällä ja enkeli toisella – jokainen meistä lienee kuullut näiden kavereiden supattelua korvaansa aika ajoin. Minun tapauksessani noilla tyypeillä tosin ei ole sädekehää tai punaisia sarvia: toisella on nenällään sukellusmaski ja snorkkeli, toinen on sonnustautunut uranaisen liituraitapukuun.

Välillä tuntuu kohtuullisen haastavalta toimia erotuomarina näiden kahden voimanaisen välisissä keskusteluissa. Snorkkelityyppi on aivan vakuuttunut siitä, että jokaisen ihmisen pitäisi oikeasti keskittyä seikkailemiseen, elämään ja siitä nautiskelemiseen. Liituraitaleidin mielestä ”otsasi hiessä jne...” on elämänohje, jota jokaisen pitäisi seurata. Sitäpaitsi, sen seuraamisestahan saa palkinnoksi hienoja taloja, autoja, kuteita, ulkomaanmatkoja...

Nämä miniatyyriystäväni ovat vieläpä aivan helvetin puheliasta sakkia. Välillä olen epätoivon vimmalla yrittänyt puhaltaa peliä poikki kiistakumppaneiden välillä, mutta ainoina erätaukoina tuntuvat toimivan vain overdose joko alkoholia tai työntekoa.

Koska kumpikaan edellämainituista ei voi olla ihmisen terveydelle suosiollinen vaihtoehto, luulen että minun on valittava puoleni aika pikaisesti.

To be or not to be. Siinäpä vasta pulma.